landwonen1Verschillende BN’ers roepen vanaf vandaag kiezers op om bij het stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen rekening te houden met vluchtelingen. In een campagne van VluchtelingenWerk Nederland laten o.a. Dieuwertje Blok, Joris Linssen, Frenk van der Linden, Domien Verschuuren en Meester Bart hun stem horen voor vluchtelingen en roepen anderen op dat ook te doen. Sinds de stemwijzer van VluchtelingenWerk op 1 februari live is gegaan, hebben al meer dan 15.000 personen de stemwijzer op www.vluchtelingenwerk.nl/rekenopmij geraadpleegd. Daarnaast hebben duizenden mensen, waaronder ook scholen, het speciale verkiezingspakket aangevraagd.

In wat voor land wil jij wonen?
Meer dan ooit gaan de verkiezingen op 15 maart over de vraag in wat voor land we willen wonen. Kiezen we voor angst en wantrouwen of voor vertrouwen en medemenselijkheid? VluchtelingenWerk vraagt gewone Nederlanders en bekende Nederlanders om zich uit te spreken over het land waarin zij willen wonen. Hieronder een kleine greep uit de antwoorden van enkele bekende Nederlanders:

Domien Verschuuren: “Ik wil wonen in een land waar we naar elkaar luisteren. Daarom stem ik tolerant.”
Joris Linssen: “Ik wil wonen in een land waar mensen elkaar in hun waarde laten. Daarom stem ik positief.”
Frenk van der Linden: “Ik wil wonen in een land waar we vluchtelingen zien als een verrijking. Daarom stem ik vluchteling-vriendelijk.”
Dieuwertje Blok: Ik wil wonen in een land waar we er zijn voor elkaar en niet tegen elkaar. Daarom stem ik voor samen leven.”
Meester Bart: “Ik wil wonen in een land waar wij lief zijn voor elkaar. Daarom stem ik met mijn hart.”

Analyse verkiezingsprogramma’s
In deze verkiezingen staat het thema vluchtelingen hoog op de politieke agenda. Daarom heeft de organisatie verkiezingsprogramma’s van de grote partijen geanalyseerd aan de hand van de thema’s integratie, opvang en veilige routes naar Europa. ‘Door de verschillende standpunten van de partijen in beeld te brengen, wil VluchtelingenWerk mensen helpen om een afgewogen keuze te maken in het stemhokje”, zegt Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland. “Via de website www.vluchtelingenwerk.nl/rekenopmij kunnen de kiezers zelf zien welke partijen werk willen maken van een goed vluchtelingenbeleid. Wij roepen kiezers op hun stem te laten horen! Voor vluchtelingen is een welkome samenleving van groot belang om hun integratie succesvol te laten verlopen.”

Over VluchtelingenWerk Nederland
VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Wij zijn een onafhankelijke organisatie die zich met 14.000 vrijwilligers inzet voor de bescherming van mensen die huis en haard moesten verlaten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. VluchtelingenWerk begeleidt hen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Bron: VluchtelingenWerk Nederland

Nog geen reactie — begin het gesprek.