kleilHet Kleiklooster, een nieuwe leefgemeenschap in de Amsterdamse Bijlmer, wordt komend voorjaar een feit. Dat meldt de website HetGoedeLeven. Inmiddels zouden zich acht volwassenen (en vijf kinderen) hebben aangemeld voor het klooster. Kleiklooster wordt een plek om op adem te komen, tijdelijk onderdak te vinden of deel te nemen aan de gebeden en is bedoeld als aanjager en spil van een grote diaconale gemeenschap in zuidoost, van christenen die geloven met handen en voeten.

Het klooster biedt straks de mogelijkheid voor tijdelijke opvang van mensen in nood en een buurtkamer voor andere flatbewoners. Leren wil het klooster van de eeuwenoude kloostertraditie, die in het teken van diaconaat, de christelijke dienstbaarheid, staat. “We leven niet als teruggetrokken monniken, maar met de voeten in de klei”, aldus initiatiefnemer Johannes van den Akker.

Vorig jaar besloot Nieuwwij.nl alvast een kijkje te nemen in de Bijlmer en nodige Van den Akker en broeder Gerard Mathijsen van de Benedictijnse St.-Adelbertabdij in Egmond-Binnen uit voor een gesprek over nieuwe vormen van kerk-zijn en de plannen van het Kleiklooster. Het werd een inspirerend en warm gesprek waarvan onderstaand filmpje werd gemaakt.

Bron: HetGoedeLeven

Nog geen reactie — begin het gesprek.