Aboulouafa zei in het interview voor NieuwWij.nl, dat Zoë Papaikonomou met haar hield in de serie Stoorzenders, dat na 25 jaar voor haar het moment kwam om een andere manier te zoeken om gehoord te worden. “Ik kende zoveel verhalen van collega’s die uitgesloten werden, met depressies rondliepen en geïntimideerd werden. We hebben een veilige, inclusieve politieorganisatie nodig, niet alleen voor de mensen die er werken maar vooral ook voor de burgers. Zij verdienen een politieorganisatie die ze kunnen vertrouwen en waar ze zich veilig voelen.”

In een reactie aan NieuwWij.nl laat Aboulouafa weten dat ze vooral voor de achterblijvers bij de Politie in hoger beroep gaat. “De uitspraak is, zoals ik in mijn bijdrage op LinkedIn beschreef, de spreekwoordelijke knie op de keel van mij en mijn collega’s. Ik moet doorgaan met wat juist is en in lijn ligt met de ambtsbelofte die ik ooit heb afgelegd.”

Wie Fatima Aboulouafa wil steunen met het hoger beroep kan een bijdrage leveren door een donatie te doen via deze webpagina.

Lees het interview

Fatima Aboulouafa 2

Fatima Aboulouafa: “We moeten stoorzenders koesteren”

Geen ruimte voor kritische politiechef

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.