De Nationale Iftar 2023 wordt georganiseerd door de Nederlands-Turkse Ondernemersvereniging (HOTIAD) samen met het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). Het wordt tevens gedragen door het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims (OJCM).

Hikmet Gürcüoğlu (voorzitter HOTIAD) benadrukt het belang van respect voor elkaars verschillen: “Onderlinge verschillen zijn onvermijdelijk, iedereen heeft recht op zijn eigen specifieke identiteit met de verschillende componenten, zonder te ontkennen of te vergeten wat we gemeen hebben.”

1669038498588
Haluk Songur, hoogleraar Islamitisch Recht

Naast de vier keynote sprekers – Franc Weerwind, Rabin Baldewsingh, René de Reuver en Haluk Songur -, zullen ook andere prominenten zoals minister Wiersma, staatssecretaris Uslu, voorzitters van vooraanstaande maatschappelijke organisaties, geestelijke leiders, NGO’s, politici, academici, opiniemakers, ambassadeurs van verschillende landen en ondernemers in de zaal aanwezig zijn.

De aanwezigheid van minister Wiersma is opvallend omdat hij in december 2022 nog kon rekenen op grote verontwaardiging bij moskeekoepels die aangifte hebben gedaan tegen de onderwijsminister wegens “het plegen van verschillende ambtsdelicten”. Wiersma heeft volgens de moskeeën bewust gehandeld in strijd met de Grondwet en zich schuldig gemaakt aan discriminatie bij de uitoefening van zijn ambt. Wiersma lijkt door zijn aanwezigheid op 11 april te zijn begonnen aan een charme-offensief.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.