verscheurdAfgelopen voorjaar bracht uitgeverij Ark Media Verscheurd van Justin Lee uit. Een pakkend boek waarin Lee zijn eigen verhaal vertelt als jonge christen die ontdekt dat hij homoseksueel is. Hij beschrijft zijn zoektocht, maar ook de reacties van kerkelijke mensen en hoe er binnen de christelijke wereld met homoseksualiteit wordt omgegaan. Het boek heeft al veel positieve reacties opgeleverd. Nu is ook de speciale website www.verscheurd.nl online.

Website
Uniek is dat de website zich niet richt op een beperkte doelgroep, maar op alle christenen die te maken hebben met dit onderwerp. De website is niet vanuit één standpunt opgezet, maar wil verbinding brengen tussen christenen met uiteenlopende standpunten en visies over homoseksualiteit/seksuele diversiteit.

Werkgroep
Verscheurd.nl is het initiatief van een kleine groep mensen die bijeenkwam naar aanleiding van het verschijnen van het boek van Justin Lee in het Nederlands. Christenen met verschillende overtuigingen en achtergronden en zowel hetero als homoseksueel. De Amerikaan Justin Lee roept in zijn boek op tot openheid, tot het bestrijden van vooroordelen met goede informatie en tot het werken aan verbinding tussen christenen met verschillende overtuigingen. Hier wil de werkgroep graag gehoor aan geven. Zij wil christenen aanmoedigen en helpen het gesprek over homoseksualiteit en geloven aan te gaan. Er is ook in Nederland een grote kloof tussen christenen met verschillende standpunten met betrekking tot homoseksualiteit. Het lijkt of er twee kampen zijn, terwijl veel mensen aangeven in beide niet te passen. Verscheurd.nl wil verbindend werken en ruimte geven aan alle twijfels en vragen die het onderwerp oproept. Zij wil christenen toerusten bij het omgaan met deze thematiek en aanmoedigen homoseksualiteit en seksuele diversiteit in elk geval bespreekbaar te maken. Dit alles door middel van de website, maar ook door het ontwikkelen van materialen en activiteiten. Verscheurd.nl zal de komende maanden worden uitgebreid.

Bron: Ark Media

Nog geen reactie — begin het gesprek.