Harcourt Klinefelter, geboren in een dorp bij New York City, was persvoorlichter van dr. Martin Luther King, de wereldberoemde predikant en activist die zich sterk maakte voor gelijke burgerrechten in de Verenigde Staten. Na King’s dood kwam Klinefelter met zijn Nederlandse vrouw in Nederland wonen, werd docent aan de volkshogeschool van Havelte en predikant van de doopsgezinde gemeente in Zeist. Het wereldwijd verbreiden van de Droom van King werd het levenswerk van Harcourt Klinefelter. Enkele jaren geleden verscheen een boek over zijn leven en zijn missie.

Klinefelter vindt dat hulp aan gevluchte kinderen prioriteit moet krijgen. “Ik vind het moeilijk te begrijpen dat hier nu zo moeilijk over wordt gedaan. Deze kinderen, vaak zonder ouders, zijn doorgaans getraumatiseerd en beschadigd door wat ze voorafgaand aan en tijdens hun vlucht hebben meegemaakt. Nederland moet de helpende hand bieden en zich nu echt verantwoordelijk opstellen.”

Binnenkort verschijnt een interview met Klinefelter op deze website.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.