Wat bieden Wij?

Nieuw Wij Werkt helpt bedrijven ruimte te bieden aan het diverse talent dat al in huis is. Veel bedrijven en organisaties hebben hun diversiteitsbeleid aan de voorkant best op orde, terwijl blijkt dat er via de achterdeur vaak mensen met een bi-culturele achtergrond, maar ook vrouwen, vertrekken. Vaak heeft dit te maken met de spanning tussen de bedrijfscultuur en eigen identiteit. Hoe hou je dat talent binnenshuis? Hoe zorg je ervoor dat zij zich daadwerkelijk onderdeel van het bedrijf, de organisatie en het team voelen? Gelukkige werknemers, zijn betere, creatievere en productievere werknemers.

Wij bieden workshops, trainingen en teamdagen waarin thema’s als diversiteit, intercultureel vakmanschap en kernwaarden vanuit worldview, idealen en levensovertuiging centraal staan. Daarbij gaan we niet voorbij aan lastige situaties en gesprekken die maken dat het schuurt, omdat waar wrijving is ook glans ontstaat.

Voor wie werken Wij?

Wij werken graag samen met bedrijven die:

  • Het waarderen wanneer hun medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving.
  • Met ons willen werken aan inclusiviteit op de werkvloer.
  • Behoefte hebben te reflecteren op de kernwaarden van hun organisatie en deze praktisch te implementeren.
  • Wel actief diversiteitsbeleid voeren, maar het lastig vinden mensen voor langere tijd aan zich te binden.
  • Willen werken aan sterke, enthousiaste en creatieve teams, waarbinnen collega’s zich in al hun diversiteit gehoord, gezien en gewaardeerd voelen.

Wij werken dus voor alle bedrijven en instellingen, die het in huis hebben van diversiteit als een meerwaarde zien en daar ook praktisch meer gevolg aan willen geven.

Maak kennis met Chantal

Profiel Chantal 2021 thuis

Chantal Suissa-Runne heeft diverse succesvolle programma’s opgezet omtrent het verbinden van verschillende groepen in de samenleving (Leer Je Buren Kennen), het tegengaan van discriminatie en uitsluiting (Mo & Moos) en empowerment van jong talent en docenten. Zij adviseert de overheid en het maatschappelijk veld over deze onderwerpen. Chantal is programmaleider van Nieuw Wij Werkt en Nieuw Wij Adviseert.

Lees hier een interview met Chantal over haar visie op werk en inclusiviteit.

Nieuw Wij trainersnetwerk

Nieuw Wij heeft een omvangrijk team van trainers opgeleid. Het team bestaat uit betrokken professionals met een trackrecord op het gebied van diversiteit. Het netwerk wordt gevormd door enthousiaste mensen van diverse achtergronden, junior en seniortrainers die allemaal graag bouwen aan een nieuw wij op de werkvloer. De trainers ontmoeten elkaar tijdens intervisiebijeenkomsten en masterclasses die vanuit Nieuw Wij worden georganiseerd.

Binnenkort vindt u op deze plek een portret van enkele van onze professionals.

Nieuw Wij inspireert

In de fotogalerij geven we een sfeerimpressie van inspirerende bijeenkomsten met trainers, collega’s en leidinggevenden.

Contact

Ben je geïnteresseerd geraakt in Nieuw Wij Werkt en wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op!