Voor het project Moslims op TV heeft Tayfun Balçik in de zomer drie maanden nieuws over 'de moslims' en of 'de islam' op...

Geplaatst door Moslims op TV op Woensdag 30 september 2020
Bron: www.facebook.com

De eerste twee fragmenten die Anwar en Balçik bespreken, zijn van het programma Goedemorgen Nederland (WNL) en gaan over het al dan niet terughalen van ‘IS-vrouwen’ en hun kinderen uit Syrië naar Nederland. Een heet hangijzer in de Nederlandse politiek en media. De juridisch-rationele én de emotionele kanten in het debat worden in de uitzending van 19 juni 2020 (vanaf minuut 03:45) belicht, door Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven en de campagnestrateeg Frits Huffnagel.

In de uitzending van 26 juni 2020 (vanaf minuut 08:45) spreken de advocaat Willem Jan Ausma en de CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma over de kwestie. Tasniem Anwar en Tayfun Balçik belichten ook hier opvallende punten in de discussie zoals die bij deze fragmenten werd gevoerd.

In het derde fragment (Nieuwsuur, vanaf minuut 29:42) gaat het over protesten in gebieden die onder controle zijn van het Assad-regime in Syrië. De economie is ingestort in het door oorlog verscheurd land. Daar komen de sancties van Amerika nog bovenop. Tasniem Anwar en Tayfun Balçik focussen hier onder meer op het gebruik van de term ’terrorisme’, voor welke groepen wordt het gebruikt, en voor welke juist niet?

Bij de bespreking van het laatste fragment wordt die term weer onder de loep genomen. Nu naar aanleiding van een bericht (Nieuwsuur, vanaf minuut 15:23) over een  mes-aanval in de Britse stad Reading, waarbij drie mensen zijn gedood en meerdere gewonden zijn gevallen door een Libiër.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.