Uitzending

Bonte Was Podcast #02 Bron: anchor.fm

Bonte Was Podcast #02: Nicole Terborg

In deze nieuwe uitzending van Bonte Was Podcast spreken One’sy en Zoë met journalist en programmamaker Nicole Terborg over kleur en afkomst in de media. Zo zegt Nicole over het zelfkritisch vermogen van journalisten:

Sommige journalisten hebben een God-complex. Ja, ik vind echt dat er weinig zelfkritiek is. Journalisten zijn een beetje autonoom, onafhankelijke types die gewend zijn om een verhaal te vertellen. Ik denk dat het daar mee te maken heeft. Zij zijn degene die kritiek leveren, zij zijn degene die analyseren, zij zijn degene die onderzoeken. Zij zijn niét het onderzoeksonderwerp. En dat is heel jammer, want als je in deze tijd van internet en burgerjournalistiek en van alle andere verhalen die tot je komen nu niet denkt ‘ik ga een kwaliteitsslag maken’, dan ben je gewoon verloren.

Nicole Terborg

Aan biculturele journalisten geeft Terborg de volgende tips mee:

Weet wat je waard bent, weet wat je voor rijkdom bent, ook al ben je stagiair. Je brengt rijkdom op de redactie met de manier waarop jij naar de wereld kijkt, de netwerken die jij hebt en je eigen kracht. Choose your battles. Je hoeft niet elke dag op de redactie dingen uit te leggen, laat dingen van je afglijden, je bent niet hun therapeut, niet hun leraar, dus kies wanneer jij het gevecht aangaat. En deze heb ik van mijn moeder: zorg ervoor dat je zo goed bent dat ze niet om je heen kunnen!

Nicole Terborg

Niet één, maar twee flessen wasmiddel

In de vorige aflevering van Bonte Was Podcast kreeg meidenblad Tina het Bonte Was Podcast T-shirt, omdat zij diversiteit scherp in het vizier hebben. Het programma Medialogica van de HUMAN ontving het wasmiddel om de blinde vlekken weg te wassen naar aanleiding van hun eenzijdige masculine perspectief op #MeToo in de uitzending ‘Mediamijnenveld #MeToo’.

Benieuwd aan wie het podcast team het T-shirt uitreikt en aan wie het wasmiddel? Ditmaal krijgen maar liefst twee media een fles wasmiddel, dus mis de podcast niet. Hier alvast de kanshebbers: De Gooi- en Eemlander, Netflix Nederland, OneWorld, RTLZ en Binnenstebuiten.

Achter de schermen

Nicole-Terborg-Bonte-Was-Podcast
Atta, Zoë, Nicole en One’sy Beeld door: Vinny Tailor

Uitzending

Bonte Was Podcast #02 Bron: anchor.fm

Podcast platforms

Spotify
Enis-DNW (2)

Enis Odaci

Publicist

Enis Odaci is voorzitter van Stichting Humanislam, een denktank voor islamitisch humanisme die hij mede naar aanleiding van het …
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.